biuro-podatkowe_twoje_finanse

Artykuły

więcej artykułów
Abbey House
Jest to najlepszy doradca oraz kontrahent inwestycyjny dla wszystkich zainteresowanych inwestowaniem w sztukę. Model biznesowy Abbey House aukcyjnego zakłada ścisłą kooperację z grupą li......
2012-05-16 13:05:17

TPA Horwath opinie
Zebrane przez firmę TPA Horwath opinie potwierdzają, że polska energetyka, wciąż oparta na węglu przekształci się wkrótce z jednego z najtańszych producentów energii w jedn......
2012-01-09 08:50:10

MobileFormats
Firmy telekomunikacyjne i dostawców oferujących usługi płatne przy pomocy smsów, głosowań telefonicznych i płatnych serwisów telefonicznych czeka wiele zmian, a klienci biorący udział w kon......
2012-01-05 13:42:08

TPA Horwath opinie
Siła wiatru jest jednym z tzw. odnawialnych źródeł energii (OZE). Wytwarzanie prądu z wiatraków w Polsce oceniane jest opłacalne. Zdaniem specjalistów z TPA Horwath opinie uzy......
2012-01-05 09:49:38

Tele Polska
Do dziewiątej edycji Raportu Odpowiedzialny Biznes w Polsce wpłynęła rekordowa liczba zgłoszeń, Tele Polska znalazła się w gronie 117 najlepszych praktyk. Ideą programu SOT ......
2012-01-05 08:51:53

więcej artykułów
Biuro podatkowe

Forum -> biuro rachunkowe w domu???

Tytuł:biuro rachunkowe w domu???
Autor:dorek
31.5.2010, 13:27
witam, czy ktoś ma dświadczenie w prowadzeniu biura w domu? Zastanawiam sie nad tym czy nie otworzyć biura w domu. Mam osobne pomieszczenie tylko obawy czy w domu warto otwierać taką działalność. Proszę o wymianę swoich doświadczeń. Z góry dziękuję.

Tytuł:Ogólne
Autor:Mar.
8.7.2010, 13:55
Prowadziłam przez rok biuro w domu, ale nie był to dobry pomysł, gdyż mieszkam na uboczu i ciężko trafić, miałm tylko wcześnijszych klientów (znajomych). Od początku roku wynajęłam, ale nie w mieście, bo mnie nie stać na czynsz, ale w małej miejscowości, na razie z małym skutkiem, trochę miałam rozliczeń PIT, ale nie na tyle żeby się z tego utrzymać. Klienci przychodzą zapytać ile za obsługę księgową a potem idą do swich księgowych i mówią, że jak nie poprowadzą taniej to oni pójdą do innego biura rachunkowego. Marne to wszystko, mam chęć zrezygnować. Założyłam biuro bo praca bliżej domu, tak traciłam na dojazdy około 4 godzin po dwie rano i popłxxxę żałuję bo bez dużej ilości małych lub przynajmniej dwóch dużych klientów nie da się utrzymać. Jężeli masz już stałych swoich klientów, a solidnych możesz prowadzić w domu tak jak ~A, ale jeżeli dopiero zaczynasz, to jeżeli cię stać na wynajęcie to w większym mieście i to w centrum na początek. Później możesz się przenieść gdzieś na peryferje, bo klienci pójdą za biurem.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?